Те са стресирани, когато не сте наблизо

212
те са

Те са обвързани с нас, социални са, грижат се за нас и когато не сме наблизо, са много стресирани.

Някои проучвания установяват, че котките чувстват своите стопани по същия начин, както децата чувстват родителите си и виждат сигурност в тях. Д-р Джон Брадшоу твърди, че Те ни виждат като голяма дружелюбна котка – майка! Котката се върти, когато те види, защото вярва, че си нейната гигантска майка. Следващия път, когато котката ви седне върху прясно изгладено пране, не се ядосвайте, защото – тя мисли, че сте го приготвили там само за нея!

Ако имате котка, вероятно се чудите: „И така, как моята котка ме вижда и преживява? ‘

Противно на общоприетото схващане, котките всъщност могат да имат силна връзка със собственика си, даже повече от другите домашни любимци. Проучванията показват, че котките имат социално-когнитивни способности и че могат да ви видят като свой родител.

Ето защо котката ви вижда като свой родител.

Чувстват се в безопасност с вас

Те имат способността да определят кои хора са безопасни и кои не. Според проучванията много голям процент от котките се чувстват по-сигурни, когато са със стопаните си.

Повечето котки избират стопаните си като първи източник на сигурност, точно както правят децата с родителите си.

Те са обвързани с вас

Котката ви търси интимност с вас. Те се опитват да участват в това, което правите, за да създадат усещане за връзка. След като създадат тази връзка, никой вече няма да може да я прекъсне.

Това поведение спрямо собственика е налице и по време на отглеждането на котката, което означава, че котката ви вижда във вас като свой основен болногледач.

Те се грижат за теб

Въпреки че това може да не е толкова очевидно, вашата котка наистина се грижи за вас. Има различни начини, по които тя може да ви покаже любов. Например, блъскайки, зяпайки във вас, показвайки корема си, оставяйки ви да се грижите за нея.

Когато котките ви оставят да се грижите за тях, те ви доказват, че са спокойни с вас и че ви вярват, точно както биха направили на родителя си.

Те са стресирани, когато не сте близо

Според някои проучвания, ако сте в стая с котката си и я оставите сама само за две минути, те ще се почувстват несигурни, коет предизвика стрес.

Техните нива на стрес ще намалеят, когато се върнете и бъдете отново заедно.

Те са социални

Повечето котки имат социални нужди. Мога да се сприятелявам с други животни и да им сътруднича. Те дори могат да усетят загубата. Котките също се социализират и създават връзки с хората.

Всъщност някои експерти казват, че котките също си мислят, че ние сме котки. По-големи от тях, но все пак котки. Те ви виждат като семейство.

Котките виждат собствениците като гигантски котки

Д-р Джон Брадшоу е британски учен и биолог, който след три десетилетия дълги изследвания публикува книгата „Cat Sense“, в която предлага улика за установяване на връзки между котки и хора.

В книгата на д-р. Брадшоу твърди, че котките не са били създадени за обществото, в което обикновено са кучетата. Той също така е убеден, че котките все още са частично диви и не са напълно опитомени животни. Но какво е това, което държи котките толкова близо до човешката раса въпреки всичко (освен храната и надраскването, разбира се)?

Отговорът на този въпрос изглежда е следният: котките всъщност възприемат хората като гигантски котки-майки!

Когато котка се трие в човек, с високо вдигната опашка, те проверяват дали човекът е враждебен или приятелски настроен към тях.

Освен това въртенето е свързано с кърменето в най-ранното детство на котката, така че котката всъщност се върти, когато ви види, защото вярва, че сте нейната гигантска майка.

Д-р Брадшоу твърди, че друг знак, че котките са диви животни, е, че те ще отидат в дивата природа и ще се чифтосват с диви котки. Той вижда като проблем и факта, че стерилизацията на опитомена котка е често срещана процедура, поради която обикновено не осиновяваме котето на опитомени, а „диви“ родители.

Следващия път, когато котката ви седне върху прясно изгладено пране, не бъдете враждебни към нея, защото – тя мисли, че сте го приготвили там само за нея!