Проста техника, която ще ви помогне да се отпуснете само за 1 минута!

41
техника

Някои хора много добре разпознават емоциите си и намират начин да се справят с тях навреме. Други, от друга страна, трудно преодоляват нервността. Може би сте от хората, които трудно се справят с неприятните чувства? Може би се затваряте в себе си или преяждате? Може би предпочитате да се потопите в дигиталния свят и безсмислено да губите часове в социалните медии?

Но с подобни действия вие просто пренебрегвате проблемите си. Ако не освободите негативните си чувства, те остават във вас и в крайна сметка могат да се проявят като болест – психическа и физическа.

Така че най-важното в случая е да намерите начин да се отървете от стреса възможно най-бързо, за да нямате дълготрайни последици поради пренебрегване на вашето благосъстояние. Тази техника може да ви помогне с това.

Това е метод, който някои наричат ​​“кундалини“ медитация и се състои в „разтърсване“ на всички ваши негативни чувства от тялото!

Тази техника е наблюдавана и в природата. Виждали ли сте някога животно да разклаща тялото си, след като е било нападнато от друго животно или поради стресова ситуация? Сякаш с този жест животните искаха да се отърват от неприятните чувства и да продължат с обичайните си дейности. Ето в какво се състои тази техника:

  • Задайте таймер за една минута.
  • Застанете в изправено положение, отпуснете раменете си и затворете очи.
  • Започнете да разклащате тялото си. Не се ограничавайте и не мислете как изглеждате. Просто се отпуснете и разклатете тялото си.
  • Направете това за минута, след това останете в същото положение за още няколко минути със затворени очи и помислете как се чувствате в момента. По-спокоен ли си от преди?

Това е ефективна техника за релаксация, затова ви съветваме да я използвате, когато се чувствате отпаднали или стресирани.